Taller de Bioconstrucció d’un espai de dutxes i vàter sec (13-14 i 27-28 de setembre)

Auto-construcció d’un edifici d’estructura de fusta amb planta octogonal i sostre autoportant. L’espai acollirà 4 dutxes i dos vàters secs amb 4 càmeres de compostatge per cobrir les necessitats dels usuaris de la zona d’acampada d la finca de Casassaies, seu de l’associació Irehom.

L’estructura de fusta es farà amb tècnica d’encaixos i els revestiments seran amb fang i entramat vegetal, seguint la tècnica de la quincha o vareque… les dutxes disposaran d’un sistema d’escalfament amb plaques de fototèrmica, i també es farà una zona de pica rentamans. Tota la construcció ha estat pensada per cobrir les necessitats d’un espai determinat, tenint present l’aprofitament dels recursos dels que aquest espai disposa tant en materials com disseny i possibilitat de mà d’obra, amb la intenció de crear un edifici en harmonia amb l’entorn capaç de complir amb els usos requerits, alhora que serveixi d’ensenyament i inspiració per aquells qui participin en l’execució del disseny.

La construcció es proposa a partir de l’ultima setmana del mes de juliol, preveient la finalització a finals d’agost. Es durà a terme de forma ininterrompuda i partint de zero amb materials reciclats i auto-produïts en la seva majoria, fixant el taller en els caps de setmana del 9 i 10, i 23 i 24 d’agost… durant les dues primeres setmanes es faran les cambres de compostatge i es començarà l’estructura de fusta, deixant per el primer cap de setmana de taller la finalització d’aquests perquè tothom pugui participar del procés… en les dues setmanes següents s’acabarà la teulada i el terra, i es començarà a aixecar els murs de quincha fins que, a l’últim cap de setmana de taller es dirigiran els esforços a acabar els murs, tasses del vàter, dutxes i detalls… En cas de no acabar la construcció seguiríem l’ultima setmana d’agost.

El format dels caps de setmana taller és el següent:

– divendres, arribar a partir de les 17 i de 18 a 21h teoria (dimensionament de vàters secs/ tècniques de bioconstrucció). A les 21 sopar i descans…

-dissabte, de 8 a 13.30 i de 17 a 19.30h treball pràctic

-diumenge, de 8 a 13.30h treball pràctic, dinar i tancament del taller

El preu per cap de setmana és de 90€

80€ per els amics d’Irehom, que comprèn també tots els àpats (2 sopars, 2 dinars, 2 esmorzars i piscolabis en els descansos) fets amb cuina vegetariana i ecològica. S’ofereix una zona d’acampada per tendes i/o furgonetes equipades. En el material personal necessari per aquests dies no us oblideu d’agafar roba de treball còmode, guants, gorra o barret, protector solar, frontal/llanterna, i tovallola i banyador (o no)… i els productes d’higiene personal preferiblement ecològics.

Per resoldre dubtes referents al contingut dels tallers o per venir a donar un cop de mà entre setmana podeu posar-vos en contacte per mail a joanknet@gmail.com, i per qualsevol altre requeriment (intoleràncies alimentàries, cofinançament del preu del curs, dubtes en general…) si us plau dirigiu-vos a: cursos@irehom.org

Exemple de bany sec auto-construït per Ernest Tarradellas, un dels nostres professors.

image

You may also like...