Comissió bioconstrucció

Aquesta comissió s’ocupa de sumar esforços en la conscienciació i materialització de projectes sobre relacions saludables entre el nostre hàbitat i l’entorn. També s’ocupa de la cerca de construccions saludables i el màxim de naturals, recuperant coneixement perdut o en desús  i, alhora, aplicant noves tecnologies que faciliten i harmonitzen aquesta relació tant a nivell de salut com a nivell de sostenibilitat i amb el medi.

Durant aquests primers anys, la comissió s’ha centrat en la rehabilitació i re-construcció dels antics espais de la finca de Casassaies. Concretament en tres edificis: Les Tines, la Pallissa i la Casa de Palla.

La nostra intenció és treballar el màxim amb materials autòctons: pedra, terra, fusta, palla, canyes…

L’edifici de les antigues Tines és un gran edifici polivalent que actualment és la seu publica del projecte i es destina a donar cobertura a cursos, tallers i trobades d’Irehom.

Hem treballat també la reconstrucció d’una primera masoveria (Pallissa) i actualment estem finalitzant una segona masoveria (Casa de palla).

VOLTA plafo2

Pallissa

 

collages dome

 

VIDEO “Rocket Mass Heater”
Vídeo que mostra el procés de construcció i perfeccionament d’una “Rocket Mass Heater”, una estufa amb alta inèrcia tèrmica. Aquest és fruit de la investigació i posada en pràctica a Irehom de models d’estufes que reaprofitin al màxim l’escalfor produïda per la llenya, que prové de la neteja del bosc. Esperem que us agradi.
Per veure el video podeu clicar la imatge