Jornades de Treball i Convivència d’Estiu 2014

Dome - Estructura

Dome – Estructura

 

Durant el mes de juliol i agost a Irehom hem seguit treballant en vàries direccions. Han estat unes quatre setmanes de jornades en total. Per un costat vam viure les Jornades de Treball i Convivència, les que feien 47 i 48, i també hem compartit dues setmanes més amb Jornades de Convivència amb els pares, mares, nens i nenes, que formen part de l’Espai de Vida Crisàlide, el nou projecte d’escola infantil a Irehom.

Estem especialment contents doncs aquestes jornades ens han deixat molts regals i vivències. Un d’aquests regals ha estat un dels edificis més esperats des de l’inici de la creació del projecte Irehom. D’una forma molt efectiva i ràpida hem pogut construir una cúpula geodèsica o dome de freqüència 4. Ha estat un treball molt participatiu, els nostres joves van ser els encarregats de treballar les matemàtiques dels angles. Paraules com angles axials o els noms de Pitàgores i Arquimedes han estat molt presents entre nosaltres, demostrant-nos com pot ser d’útil aquesta forma treball per entendre conceptes que a molts se’ns van escapar. Aquesta cúpula a base d’hexàgons i pentàgons, és ja una realitat a Irehom. Durant la setmana formarà part de l’espai de psicomotricitat d’Espai de Vida i la resta de dies passarà a ser un nou espai, molt creatiu per la resta d’activitats d’Irehom.

Dome - Estrutura

Dome – Estrutura

 

Més endavant farem un article més detallat i profund dels doms o cúpules geodèsiques. Ara encara ens queden uns dies per acabar, vidres, finestres i l’última cobertura.

 

Cúpula - Tela impermeable

Cúpula – Tela impermeable

També, ens resta, acabar el segon pis de les l’edifici de les Tines que també formarà part entre setmana de l’Espai de Vida i d’Irehom en el seu conjunt d’activitats. Un cop tinguem aquest espai acabat, ja podrem gaudir d’un nou equipament, confortable i molt adequat per poder realitzar tallers de tot tipus.  

Obres 2na planta Tines 2014

Obres 2na planta Tines 2014

 

Hem posat especial atenció per poder tenir una sala diàfana amb un terra preparat per a tot tipus d’experiències, especialment la dansa i el moviment en general. Aquest espai també formarà part entre setmana dels ambients preparats de l’Espai de Vida Crisàlide. Finalment de mica en mica anem endreçant l’edifici que vam començar a construir ja fa quasi cinc anys.

 

 

 

Un altre espai destacable i que va agafant noves formes és l’hort i el jardí adjacent dedicat les plantes medicinals. Amb l’hort aquest any hem experimentat amb la permacultura. Sense arribar a l’exigència d’un cultiu de màxima producció, l’experiència ens ha permès començar a avaluar aquest tipus de tècnica que ens ha de permetre conrear de forma eficient i millorar i enriquir el sol.

Hort 2014

Hort 2014

You may also like...