Inspiracions Acte 10: L’experiència de viure 30 anys en una comunitat intencional. Mariano Dirube

 

10è acte INSPIRACIONS

20 de Maig – 19.30h

Auditori Plana de l’Om

Entrada lliure / Col·laboració

 

”L’experiència de viure 30 anys en una comunitat intencional”
Mariano Dirube – Artesà

En Mariano de 72 anys, en fa més de 30 que viu en una comunitat intencional en un dels llocs més bonics que hi ha en aquest planeta.

En Mariano, que és argentí, va ser un empresari d’èxit a la zona de Sao Paulo. Tenia una vida força convencional, a l’estil occidental. En un moment de la seva vida decideix tornar a començar i deixar enrere una forma de vida que ja no l’omplia.

És en aquest moment que es posa a viatjar pel món. Especialment l’India el va servir en primera instància com a lloc per rehubicar-se i desaprendre. Finalment va trobar a la Vall de Matutu, a la regió de Mina Gerais de Brasil, un projecte que podia omplir i cobrir les seves necessitats.

Matutu va ser un projecte que es va iniciar als 80′. Una sèrie de persones cercaven altres formes alternatives de viure. Volien fer de pont entre les formes natives que han habitat durant mil·lennis aquest fantàstic país i com encarar els nous reptes de les societats del S.XX

La comunitat es troba en una selva de mata atlàntica a més de mil metres d’alçada. Això fa que sigui un lloc molt inspirador, amb una natura exuberant, no exempte dels seus perills. Matutu, en la seva profunda mirada de respecte cap al món vegetal i animal, s’ha convertit en un projecte molt inspirador per al Brasil. Han aconseguit demostrar que les comunitats humanes sostenibles són un model d’èxit a seguir, especialment en la protecció del medi ambient i en l’explotació sostenible dels recursos naturals. A l’hora han estat motor en una regió propera a tres grans megalòpolis com són Rio de Janeiro, Sao Paulo i Belo Horizonte, de canvis socials que afecten les persones que viuen en aquest territori. La Fundació Matutu s’ha convertit en un gran referent i dinamitzador que ha inspirat i inspira noves formes de relacionar-nos amb el medi natural.

El seu model ha servit per generar noves formes d’entendre la relació inevitable de l’ésser humà i els paratges verges naturals que encara hi ha i que malauradament s’han de protegir davant els perills de sobreexplotació de recursos que són inherents en el model productiu i econòmic occidental que s’ha implantat a gran part del món.

Us hi esperem!!!

Més info a: www.facebook.com/cicledinspiracionsamanresa

Videos Canal Inspiracions:

https://www.youtube.com/channel/UCESt3vk2d61kK1FWFeNqEFQ

cartell-inspiracions-internet

You may also like...