Ecstàtic Dance amb Dj Pala + Classe de contact amb Daniel Hyes 29 de desembre

INSCRIPCIÓ: https://forms.gle/PDGPfpVB3Xsqh1D49

Ecstàtic Dance

Ecstatic Dance va néixer a Big Island (Hawaii), sota la inspiració d’un facilitador de 5 ritmes de Gabrielle Roth. Avui dia està estès i causa furor a bona part dels EUA, sobretot en l’estat de Califòrnia, i de la majoria de capitals europees.

Les sessions de Ecstatic Dance no estan basades en una classe o en una tècnica, sinó en la creació d’un espai en el qual puguis ser tu mateix, expressar-te a través del ball i la música, donant llibertat d’acció i moviment al cos. Es particularitza per prescindir de metes i estructures, havent només una pauta: no comunicar-se verbalment. La llibertat i aquesta simple pauta fomenten altres tipus de comunicació espontània, com poden ser el joc, el riure, el contacte o la connexió espiritual. A través de l’expressió lliure i conscient, el moviment s’expandeix, l’energia s’activa i la creativitat sorprèn en cada moment.
La música és un collage de ritmes variats de tot el món, que ens fan surar junts com a individus d’un gran família en un mar de sensacions. És un context adequat per al goig i el gaudi sense els inconvenients de les discoteques, com són els horaris, l’espai, el fum i l’alcohol. Ecstatic Dance és una experiència apta per a tot tipus de persones, ja que no requereix cap coneixement ni experiència en dansa.

Una sessió de Ecstatic Dance comença amb una breu explicació del funcionament, així com un escalfament. La sessió de música i moviment lliure, inspirada en la mútua connexió entre DJ i participants, dura aproximadament entre dos i tres hores. En acabar es crea un cercle amb tots els participants per compartir.

Dansa Contact

El Contact-Improvisació sorgeix a principis dels anys 70 als EEUU quan un grup de ballarins liderats per Steve Paxton varen realitzar una sèrie d’accions performàtiques on es posava el cos en actituds de risc físic, a base de salts, topades i acrobàcies. Moviments i conductes espontànies que foren observades i analitzades fins arribar a la conclusió que els gestos de supervivència que sorgien, formaven part d’una dansa orgànica i fluida.

Des de llavors el Contact-Improvisació va anar evolucionant, cercant cada cop més les harmonies i les posicions correctes del cos per tal d’evitar lesions i desgast físic, aconseguint una dansa sostenible on l’equilibri i la continuïtat són l’objectiu principal.

El CI, tot i no tenir una estructura tancada ni acadèmica, compta amb certs paràmetres comuns (momentum, flow, presència, escolta, etc.) i les persones que l’ensenyen s’esforcen en compartir la informació i generar eines on el concepte CI pugui evolucionar, tan individualment, com de forma global.

COSES QUE HAS DE PORTAR: Roba còmoda + mitjons per ballar sobre la fusta
RECOMANACIONS:
Dur recipient amb aigua, amb possibilitat de reomplir a l’espai i compartir cotxe
HORARI: Classe de contact a les 16.30, sessió d’ecstàtic 17.30 per començar puntuals a les 18.00.
PREU: Classe de contact 5€, sessió d’ecstàtic 15€

COM ARRIBAR: Pots accedir a la pagina web www.irehom.org apartat Contacte
https://irehom.org/index.php/contacte/
o busca Irehom a GoogleMaps

You may also like...