Un diàleg amb el bosc 24 d’abril

Horari: 9.15 , activitat gratuïta.

 

Vols participar en una activitat oberta a tots els públics i gratuïta en la qual establirem un Diàleg directe amb el Bosc i nosaltres mateixos mentrestant aprenem, donant i rebent?

Captura de pantalla 2015-11-05 a les 22.02.24

 

Des d’Irehom i com a Institut de Recerca que som, et convidem a participar en un estudi fomentat en dues línies al mateix temps, oberta a tots els públics, dels -1, dones en estat, fins als 150 anys.

 

La primera línia, és demostrar la validesa i eficàcia del Model Matutu provinent de Brasil, comunitat agermanada amb el nostre projecte amb més de 25 anys aplicant i desenvolupant aquest model.

Un model de gestió del bosc que el seu primer objectiu, resultat de les feines que s’hi fan, és la prevenció dels focs, i seguidament, el poder gaudir del jardí natural que ja hi és, tot i que amagat entremig de branques seques i arbres caiguts. Només cal endreçar el que hi ha malalt o malmès.

 

Volem estudiar la seva aplicació i validesa adaptant-lo al bosc Mediterrani, una forma diferent de gestionar el bosc i de tenir cura de la natura. Un banc de probes per demostar-ne la seva eficàcia a la Vall d’Artigues, Casasaies, on Irehom té la seu. D’aquesta manera poder compartir a qui ho necessiti o vulgui, aquest coneixement que és un dels objectius del nostre projecte.

 

Per altre cantó, mentrestant anem aprenent les diferents tècniques del Model, senzilles i lògiques, aprofitarem per posar abans unes intencions i aprendre a entrar al bosc des d’una actitud diferent a la que segurament estem acostumats. Suggeriments que ens ajudaran a connectar-nos més amb nosaltres mateixos ajudats per la mateixa natura que ens fa de mirall i ens ensenya quan aprenem a fer silenci, tot allò que pertoca en el moment. Mentrestant, sense cap necessitat d’arribar enlloc, tenir cura del bosc.

 

Volem demostrar, gràcies a la teva participació i la d’altres persones, amb l’experiència rebuda, que fer aquestes tasques amb una actitud determinada, en podem extreure molts beneficis que van en ambdues direccions, el benestar del bosc i nosaltres mateixos/es.

 

Una meditació activa, un cuidar la natura mentrestant ens cuidem nosaltres, un diàleg amb el bosc. Allò que donem, allò rebem.

Captura de pantalla 2015-11-05 a les 22.03.35

Si vols participar o saber-ne més, envia’ns un correu a orioltarragocosta@gmail.com o un missatge de Whatsapp, preferiblement, al telèfon 646 138 029.

 

La primera trobada la farem el diumenge 13 de desembre del 2015 a les 9:30 del matí a Casasaies.

 

Link per arribar-hi, ruta des de Manresa:   http://g.co/maps/u5pyj

 

 

 

You may also like...