Descripció del projecte

Què és Irehom?

Irehom és una organització sense ànim de lucre constituïda per persones que juntes estudiem, experimentem, validem i practiquem maneres d’entendre la vida que ens permeten desenvolupar-nos amb més plenitud i coherència, així com donar respostes als reptes dels nostres temps.

Pretenem fer-ho amb una mirada conscient i holística, considerant la vida com un tot més enllà de suma de les parts, per desplegar-nos en totes les dimensions possibles de l’ésser humà.

Visió

“Irehom estudia, experimenta i valida els nous paradigmes als quals hem de fer front al S.XXI, de manera holística, conscient, oberta, integral, sinèrgica i creativa.”

Missió

Creem un laboratori d’experiències, un camp d’aprenentatge i fonts d’inspiració per a nosaltres i per la societat en el seu conjunt.

Des d’aquest espai volem desplegar tant com sigui possible els nostres valors, essència i potencials

Contribuïm cuidant i custodiant una vall, envoltats de natura, que ens aporta un contacte autèntic amb la Vida.

Replantegem el món que ens toca viure, la nostra relació amb la natura, amb nosaltres mateixes i amb les altres persones.

Cerquem la inspiració i compartint el coneixement.

On?

A la finca de Casassaies i per extensió la “Vall d’Artigues” situada al municipi de Castellgalí i als peus de la muntanya de Montserrat.

Sempre que sigui possible irradiant en altres àmbits de la societat.

Can Casassaies

És una masia del S.XII, que al llarg del S.XX va quedar abandonada i que l’associació Irehom ha anat restaurant dels del 2010. Aquesta finca disposa d’una sèrie d’espais que ens ofereixen la possibilitat de concentrar-hi diferents disciplines, tècniques i metodologies.

, tot esperant que les sinergies entre elles ens aportin les solucions a cada pas i millori la nostra capacitat de resiliència i de generar oportunitats.

Objectius:

– Estudiar i posar en pràctica models de vida més sostenibles, saludables i coherents amb els nostres valors i essència, que siguin el màxim de respectuosos amb la natura, les persones i els seus processos. (idea força COHERÈNCIA/SOSTENIBILITAT)

– Impulsar i donar resposta des de creativitat i la cooperació, projectes que ens ajudin a fer front als múltiples reptes i necessitats que tenim per davant com a individus i com a societat. (idea força RESPOSTES/ACCIÓ/ART)

– Impulsar el desenvolupament local, especialment en el món rural, des de la pràctica i experiència en el mateix territori. (idea força DESENVOLUPAMENT LOCAL/CUSTODIS DEL TERRITÒRI)

– Difondre i compartir el coneixement adquirit i les eines, especialment de forma vivencial amb vocació transgeneracional  (idea força APRENENTATGE/EDUCACIÓ)

– Cercar eines i mirades on des del respecte a cada persona i la seva autenticitat, puguem aprendre a cooperar i formar part de col·lectius i comunitats més empoderades, per assolir millor els objectius compartits. (idea força TÈCNIQUES/COMUNITAT/XARXA/RESPECTE)

– Posar en pràctica i difondre, eines, espais i mirades que ens ajudin a aprofundir en la dimensió interior i espiritual de la vida. Ajudar a fer més visibles i normalitzar les dimensions intangibles de l’ésser humà i la vida de cara a tenir una vida més plena, equilibrada i saludable. (Idea força ESPIRITUALITAT/DIMENSIÓ INTERIOR/ SALUT)

 

 

 

 

 

Valors grupals:

Compromís: Promovem el compromís com a individus, cada persona ocupant el seu lloc, aportant voluntàriament allò que pot i el que és, en cada moment.

Confiança: Confiem en què sempre tindrem disponible allò que necessitem en cada moment sempre que estiguem preparats per rebre-ho.

 

Sinergies: Creem sinergies amb les persones i projectes afins, amb les que compartim valors i compromís. Potenciant les xarxes necessàries per acompanyar-nos i inspirar-nos mútuament

 

Innovació: Com a organització aprenem, fem recerca i generem coneixement que després transmetem a través de vivències i tallers.

 

Comunitat: Creiem en la força de les comunitats i els col·lectius. Junts som més que la suma de les parts. Per això dediquem temps i recursos per afinar el treball i la convivència comunitària.